Turism

Timișoara a fost premiată la Lugano pentru potențialul turistic și eforturile de dezvoltare a turismului.

Comitetul de selecție al Swiss Tourism Awards și municipalitatea din Lugano au anunțat că Timișoara a fost nominalizată să primească prestigiosul premiu Swiss Tourism Awards pe 2007, pentru a răsplăti și a încuraja totodată eforturile Primăriei de dezvoltare a turismului în Timișoara. După o selecție riguroasă, Comitetul Swiss Tourism Awards a decis că premiul la categoria "Cities on Human Scale” va fi decernat orașului Timișoara, “oraș al florilor și parcurilor, resort cu mare potențial turistic”.
Anunțul oficial și înmânarea premiului vor fi făcute în perioada 1-4 noiembrie 2007, cu ocazia Expoziției Internaționale de Turism de la Lugano, cel mai pres-tigios târg de turism din Elveția. Premiul oferă posibilitatea celor care îl primesc să intre într-un circuit care va mări vizibilitatea și atractivitatea localității pe plan internațional.

“Istoria sa fascinantă, arhitectura elegantă, similară cu a Vienei, căldura cu care te întâmpină, caracterul cosmopolit care combină diferite culturi, numeroasele parcuri și grădini, viața culturală bogată, ospitalitatea locuitorilor, localurile și restaurantele primitoare în care se vorbește germană, română, maghiară, italiană, sârbă și alte limbi sunt doar câteva dintre motivele care ne-au îndemnat să acordăm acest premiu orașului Timișoara”, se spune în scrisoarea transmisă.