Primaria
Municipiului Timisoara
Expoziție foto - documentară Comunismul în România
Data: 27.11.2018

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara, vă invită la vernisajul expoziției foto - documentare Comunismul în România, care va avea loc joi, 29 noiembrie, în intervalul orar 12:00 – 14:00, la Bastionul Maria Theresia din Timișoara.
 
Demersul expozițional mobil Comunismul în România a fost inaugurat în noiembrie 2016, fiind prin dimensiuni și amploare primul de acest fel în România. Expoziția, găzduită în perioada decembrie 2018 - decembrie 2019 la Bastionul Maria Theresia, însumează peste 100 de panouri unitare din punct de vedere grafic și complementare din punct de vedere al conținutului, propunând un minim consens referitor la ceea ce nu trebuie să uităm din perioada comunistă.
 
La vernisaj vor avea intervenții reprezentanți ai Primăriei Municipiului Timișoara, Universității de Vest, Societății Timișoara și Memorialului Revoluției.
 
În cadrul evenimentului va avea loc Dezbaterea Cât comunism mai avem? unde vor participa Ovidiu Ganț, Daniel Vighi, Smaranda Vultur și Radu Preda. Dezbaterea va fi moderată de Marcel Tolcea.
 
Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail office@iiccmer.ro
 
***
Despre IICCMER
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este o structură guvernamentală înființată în 2005 și aflată în coordonarea Primului Ministru. Rolul său rezidă, înainte de toate, în gestionarea și analizarea din punct de vedere științific a perioadei totalitare și a consecințelor sale. În al doilea rând, IICCMER sprijină crearea și implementarea unor instrumente educaționale cu finalitate memorială, contribuind astfel la articularea contextului în care valorile și drepturile fundamentale să fie receptate de societatea noastră post-totalitară. Nu în ultimul rând, IICCMER are rolul de a aduna, arhiva și publica documente referitoare la memoria exilului românesc.
Mai multe detalii despre activitatea IICCMER: http://www.iiccmer.ro/sau https://www.facebook.com/InstitutuldeInvestigareaCrimelorComunismului.