Primaria
Municipiului Timisoara
Circulația mijloacelor de transport în comun ale Societății de Transport Public Timișoara revine la normal, începând cu data de 18 mai
Data: 14.05.2020

Circulația mijloacelor de transport în comun ale Societății de Transport Public Timișoara revine la normal, începând cu data de 18 mai. În total, vor fi puse la dispoziția călătorilor 140 de mijloace de transport în comun (68 de autobuze și microbuze, 41 de tramvaie și 31 de troleibuze).
         
Călătorii noștri sunt rugați să respecte mai multe măsuri, pentru a reduce riscul contaminării cu virusul COVID-19. Este vorba despre distanțarea socială din mijloacele de transport în comun, care trebuie să fie de 1,5 metri între călători, aceștia având obligativitatea să poarte măști de protecție, eșarfe sau fulare pe nas și pe gură.
         
Urcarea / coborârea în și din mijloacele de transport în comun se va face în felul următor: în mijloacele de transport în comun prevăzute cu patru uși, urcarea se va efectua pe ușile 1 și 3, iar coborârea pe ușile 2 și 4; în mijloacele de transport în comun prevăzute cu trei uși, urcarea se va efectua pe ușa 2 (ușa din mijloc), iar coborârea pe ușile 1 și 3; în mijloacele de transport în comun prevăzute cu două uși, urcarea se va efectua pe ușa 1, iar coborârea pe ușa 2.

După urcarea în orice mijloc de transport în comun, este indicat ca toți călătorii să se dezinfecteze pe mâini, fiecare vehicul fiind prevăzut cu dozator cu lichid dezinfectant.  
În fiecare zi, mijloacele de transport în comun din Timișoara sunt dezinfectate cu ajutorul a 15 dispozitive bactericide cu lumină ultravioletă UV-C tip tun de 440 W. Dispozitivele bactericide distrug bacteriile, virusurile, sporii de mucegai și alte impurități din interiorul mijloacelor de transport în comun. Aceleași mijloace de transport sunt dezinfectate de angajați ai S.T.P.T. cu cloramină și dezinfectanți.

Orarul mijloacelor de transport în comun poate fi găsit în stațiile S.T.P.T. sau pe site-ul oficial www.stpt.ro


PURTĂTOR DE CUVÂNT
Cosmin BRADU