stema municipiului timisoara
ROMÂNIA
Județul Timiș
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TIMIȘOARA
B-dul C. D. Loga nr. 1, 300030 Timișoara
Tel/fax: +40 256 204886
E-mail: primariatm@primariatm.ro
Internet: www.primariatm.ro
Call-Center: telefon 969, luni-vineri între orele 08-22

COMUNICAT DE PRESĂ
25.04.2019


Primăria Municipiului Timișoara anunță faptul că, odată cu finalizarea lucrărilor la carosabilul de pe str. Arieș, începând cu data de 26.04.2019, ora 08,00 circulația pe str. Cluj, respectiv Arieș pe tronsonul cuprins între Intersecția Michelangelo și str. Surorile Martir Caceu  se va desfășura într-un singur sens de circulație pe toate cele 4 benzi, prima bandă fiind prioritară pentru autovehiculele de transport public, taxi, Salvare, Pompieri, Poliție, etc.

Pe str. Arieș, direcția str. Surorile Martir Caceu – Bv. L. Rebreanu (spre Spitalul Județean) se va circula pe trei benzi, iar la intersecția cu bv. L Rebreanu vor fi patru benzi, astfel: prima bandă va fi de dreapta spre Calea Șagului, a doua bandă va fi de înainte și la stânga (înainte spre Spitalul Județean, stânga spre AEM), a treia bandă de stânga spre AEM, a patra bandă stânga spre AEM  pe calea de rulare a tramvaiului până după intersecția cu Aleea Sănătății când a treia bandă se va replia cu cele două benzi spre AEM.

De asemenea, stația de tramvai de pe bv. L. Rebreanu direcția Calea Șagului (vis-a-vis de Mc Donald’s) se va reloca după intersecție, iar trecerea de pietoni care traversează bv. L. Rebreanu (colț cu Mc Donald’s)se va desființa.
Pe str.Arieș, pe sensul de la  Bv. L. Rebreanu spre str. Surorile Martir Caceu, se va circula pe două benzi de circulație, iar la intersecția cu str. Calea Martirilor respectiv cu str. Surorile Martir Caceu se va continua pe str. Surorile Martir Caceu obligatoriu la dreapta.
Totodată, ieșirea din parcarea din Zona Stadion va fi asigurată controlat prin semafor, odată cu relocarea trecerii de pietoni de pe str. Arieș.

Drept urmare, inclusiv liniile de transport 15 și 16 își vor modifica traseul spre centru astfel: de la intersecția str. Arieș cu Calea Martirilor se continuă pe str. Surorile Martir Caceu - Aleea F.C. Ripensia – Intersecția Michelangelo, având următoarele stații: pe  Aleea F.C. Ripensia în dreptul Sălii Olimpia, respectiv pe  Aleea F.C. Ripensia înainte de intrarea în Intersecția Michelangelo, iar pe viitor se va crea a patra  bandă pe Aleea F.C.Ripensia prioritară pentru autovehiculele de transport public, taxi, Salvare, Pompieri, Poliție, etc.

Direcția Generală drumuri, poduri, parcaje și rețele de utilități