stema municipiului timisoara
ROMÂNIA
Județul Timiș
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TIMIȘOARA
B-dul C. D. Loga nr. 1, 300030 Timișoara
Tel/fax: +40 256 204886
E-mail: primariatm@primariatm.ro
Internet: www.primariatm.ro
Call-Center: telefon 969, luni-vineri între orele 08-22

Târgul meșterilor populari
30.07.2019


Arta și cultura tradițională deschid seria acțiunilor dedicate Centenarului Timișoarei                                    

Manifestările dedicate Centenarului Timișoarei debutează joi, 1 august 2019, cu elemente specifice artei și culturii tradiționale. Astfel, se va organiza, în premieră, un târg național al meșterilor populari în chiar centrul orașului, mai precis în Piața Libertății, târg ce reunește meșteri populari din nu mai puțin de 12 județe ale României, cărora li se vor alătura și ,,Bunicuțele din Uzdin” ca reprezentante ale românilor din Serbia. Nu e ușor să reunești peste 40 de meșteri, iar pentru acest lucru se cuvine să adresăm mulțumiri meșterilor ce au sprijinit eforturile  Primăriei Timișoara: Perva Dinu, Adriana Bejan și Andrei Racu. Menționăm faptul că pe lista meșterilor participanți se regăsește și Nicu Muntean, din județul Alba, stabilit acum la Timișoara, ,,tezaur viu” al României. În cadrul târgului vor fi organizate ateliere de olărit, de pielărie, pictură și gravură in sticlă și lemn și se vor putea achiziționa țesături, ceramică, podoabe, sculpturi, instrumente muzicale, etc.

Deschiderea oficială a târgului este programată la ora 17.00, când piața va fi animată și de către artiști pe picioroange.Tot de la ora 17.00 maestrul Ștefan Popa Popas va da viață atelierului de caricatură, încercând ca pe durata celor 4 zile să reediteze succesul de care s-a bucurat la Festivalul Artelor Timișorene. De la ora 18.00, Eva Labadi împreună cu compania Phantasia va stârni, cu siguranță, interesul micuților prin prezentarea piesei de teatru pentru copii ,,Fata babei și fata moșneagului”.

De la ora 19.00 vor debuta și spectacolele pe scena din Piața Victoriei, acolo unde Ansamblul Timișul va prezenta un spectacol muzical - coregrafic de o înalta ținută artistică, ce va marca cei 100 de ani de la alipirea Banatului la țara-mamă.Vor susține recitaluri îndrăgiți artiști din Banat și Ardeal: Carmen Popovici –Dumbravă, Dumitru Teleagă, Dana Gruescu, Ion Dragomir, Anda Sabados, Doriana Talpeș, Vlăduța Lupău și Armin Nicoară. Prezentarea evenimentului va fi realizată de către Daniela Băcilă, vocea mult îndrăgită a radioului timișorean.

Biroul Organizare Evenimente