stema municipiului timisoara
ROMÂNIA
Județul Timiș
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TIMIȘOARA
B-dul C. D. Loga nr. 1, 300030 Timișoara
Tel/fax: +40 256 204886
E-mail: primariatm@primariatm.ro
Internet: www.primariatm.ro
Call-Center: telefon 969, luni-vineri între orele 08-22

Ziua internațională a grădinilor zoologice
07.08.2019


În fiecare an, pe data de 9 august este sărbătorită Ziua internațională a grădinilor zoologice și a parcurilor, pentru a marca importanța conservării biodiversității.

Marcată anual, ziua de 9 august este dovada interesului pe care comunitatea internațională îl acordă conservării biodiversității. Vizitarea unei grădini zoologice este o experiență educațională și un mod interesant de petrecere a timpului liber.
Grădina Zoologică din Timișoara își deschide porțile, cu intrare gratuită pentru publicul vizitator vineri, 9 august la ora 10 și vă așteaptă cu activități pentru copii în care obiectivul principal în formarea noilor generații îl reprezintă cultivarea dragostei pentru natură și animale. Dincolo de aspectul educativ, parcurile și grădinile zoologice reprezintă, în primul rând, șansa de a salva anumite specii aflate pe cale de dispariție. Parcurile joacă un rol deosebit de important în educația de mediu. Promovarea protejării parcurilor reprezintă, de fapt, protejarea calității vieții și conservarea biodiversității. Cel mai important scop al grădinilor zoologice este acela de a asigura sprijin continuu pentru conservarea speciilor, dar și de a oferi oportunități educaționale extinse. Publicul țintă principal sunt copiii, viitori tineri interesați de conservarea planetei. Primul pas în educarea vizitatorilor este realizarea cadrului cât mai natural al habitatului animalelor.

Grădina Zooogică din Timișoara este un spațiu public care îngrijește și expune 49 de colecții de animale vii, sălbatice, indigene și exotice, totalizând 273 de exemplare în vederea realizării mai multor obiective: conservarea faunei (având prioritate protejarea speciilor amenințate cu dispariția) și instruire, educare și recreere.
     
Vă așteptăm vineri, 9 august, începând cu ora 10, cu activități de face painting, ateliere de creație pentru copii, baloane, concert susținut de Chromatik Voice- de la ora 11, mascote, dar și să hrănim împreună animalele din colecție.

Dan Diaconu,
Viceprimar al Timișoarei