stema municipiului timisoara
ROMÂNIA
Județul Timiș
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TIMIȘOARA
B-dul C. D. Loga nr. 1, 300030 Timișoara
Tel/fax: +40 256 204886
E-mail: primariatm@primariatm.ro
Internet: www.primariatm.ro
Call-Center: telefon 969, luni-vineri între orele 08-22

Spectacol lectură și discuții despre cartier, joi 22 august în Piața Mocioni - CiviCultura
20.08.2019


 

Joi 22 august de la ora 19.00, locuitorii din zona Sinaia sunt invitați pe platforma din spatele stației de tramvai Piața Mocioni să participe la spectacolul-lectură „Regele moare” de Eugen Ionescu interpretat de actorii Teatrului Thespis în cadrul proiectului CiviCultura. Evenimentul va continua cu o discuție liberă despre problemele din cartier la ora 19.40.

În 16 și 18 iulie locuitorii din zona Sinaia au fost invitați să discute cu voluntarii CiviCultura care sunt problemele din cartierul lor. Au fost primite 84 de răspunsuri, pe marginea cărora vom discuta ce soluții ar putea implementa comunitatea locală.

Activitatea principală a proiectului CiviCultura, spectacolul nucleu al proiectului, se va realiza concomitent în cele 4 scene urbane: Parcul Dacia, Parcul Poporului, Complexul Studențesc și Piața Mocioni (Sinaia), conectate prin sisteme video live. Spectacolul va avea loc în 19 octombrie și va însuma realizarea unor momente interdisciplinare artistice, împreună cu publicul si artiști de notorietate. Proiectul este realizat cu sprijinul Timotion și Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană.

CiviCultura [iulie-octombrie 2019] este organizat de Teatrul Studențesc Thespis și Asociația Culturală Diogene, și constă în acțiuni socio-culturale care promovează implicarea civică a locuitorilor Timișoarei, ajutându-i să-și găsească curajul de a se transforma, din beneficiari ai proiectelor locale, în voluntari și chiar inițiatori. Programul complet al proiectului CiviCultura se găsește pe site-ul www.civicultura.ro


poza

poza

poza

poza