stema municipiului timisoara
ROMÂNIA
Județul Timiș
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TIMIȘOARA
B-dul C. D. Loga nr. 1, 300030 Timișoara
Tel/fax: +40 256 204886
E-mail: primariatm@primariatm.ro
Internet: www.primariatm.ro
Call-Center: telefon 969, luni-vineri între orele 08-22

Atelier Local de Învățare în cadrul proiectului PGI06047 ECoC-SME
26.09.2019


Municipiul Timișoara, în calitate de partener în cadrul proiectului ”PGI06047 ECoC-SME: Actions for inducing SME growth and innovation via the ECoC event and legacy/Acțiuni de stimulare a creșterii și inovării IMM-urilor prin evenimentul Capitală Europeană a Culturii și moștenirea acestuia”, organizează primul Atelier Local de Învățare (Local Learning Lab) din cadrul proiectului.

Atelierul va avea tema generală ”Cum poate deveni programul Capitală Europeană a Culturii o oportunitate pentru orașe și regiuni de a dezvolta inițitativele antreprenoriale existente și viitoare?”, și se va desfășura în data de 30 septembrie 2019, începând cu ora 10.00, în Spațiul Expozițional al Primăriei Municipiul Timișoara, Piața Victoriei nr. 5.

Atelierul Local de Învățare (Local Learning Lab) se dorește a fi un eveniment de tip “world café“ la care vor participa reprezentanți ai unor autorități locale, instituții educaționale, organizații de tineret, reprezentanți ai mediului de afaceri (start-up-uri din zona culturală și creativă, IT&C, socială și de turism), precum și reprezentanți ai Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii, pentru a discuta și ulterior pentru a dezvolta idei care să fie utilizate pentru consolidarea viitoarelor inițiative din sectorul IMM-urilor locale.

În cadrul proiectului, printr-un proces interactiv de învățare și co-creație interregională și participativă, partenerii și părțile interesate vor explora și vor împărtăși modalități de abordare și bune practici pentru a revigora sectorul IMM la nivel local și regional, și pentru a-l alinia la contextul specific al programului Capitală Europeană a Culturii (CEaC).

Proiectul ECoC-SME recunoaște programul Capitală Europeană a Culturii (CEaC) ca pe o oportunitate încă insuficient utilizată de orașe și regiuni pentru dezvoltarea IMM-urilor locale, existente și viitoare, și se concentrează asupra potențialului programului CEaC de a declanșa, consolida și diversifica antreprenoriatul local. Alături de Timișoara, în proiect sunt implicate instituții și organizații din foste, actuale și viitoare orașe Capitală Europeană a Culturii: Leeuwarden, CEaC 2018 (Olanda), Matera, CEaC 2019 (Italia), Rijeka, CEaC 2020 (Croația) și Kaunas, CEaC 2022 (Lituania).


comunicat pdf