stema municipiului timisoara
ROMÂNIA
Județul Timiș
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TIMIȘOARA
B-dul C. D. Loga nr. 1, 300030 Timișoara
Tel/fax: +40 256 204886
E-mail: primariatm@primariatm.ro
Internet: www.primariatm.ro
Call-Center: telefon 969, luni-vineri între orele 08-22

COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND ANUNȚAREA REZULTATELOR CONCURSULUI DE SOLUȚII, CENTRUL PENTRU ARTĂ, TEHNOLOGIE ȘI EXPERIMENT MULTIPLEXITY TIMIȘOARA, 2020
21.05.2020


COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND ANUNȚAREA REZULTATELOR CONCURSULUI DE SOLUȚII, CENTRUL PENTRU ARTĂ, TEHNOLOGIE ȘI EXPERIMENT MULTIPLEXITY TIMIȘOARA, 2020


Luni, 25 mai 2020, ora 14:00

Muzeul Corneliu Miklosi, Bulevardul Take Ionescu nr. 83, Timișoara
 
În perioada 22 – 24 mai 2020 are loc jurizareaproiectelor înscrise la Concursul de Soluții „Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment – MultipleXity”, competiție lansată oficial pe data de 25 ianuarie 2020. Promotorul concursului estePrimăria Municipiului Timișoara (PMT), iar organizatorul esteOrdinul Arhitecților din România (OAR).

Luni, 25 mai 2020, începând cu ora 14:00, Muzeul Corneliu Miklosi din Timișoara va găzdui conferința de presă pentru anunțarea câștigătorilor.

Având în vedere situația specială cauzată de pandemia SARS-CoV-2, conferința de presă se va organiza fără participarea publicului în sală, dar va putea fi vizionată în direct pe pagina de Facebook OAR Concursuri(https://www.facebook.com/oar.concursuri/)cât și pe cea a Primăriei Municipiului Timișoara(https://www.facebook.com/primariatm/). În plus, reprezentanții presei precum și toți cei interesați vor putea participa cu întrebări la sfârșitul conferinței de presă în două modalități:

După finalizarea conferinței de presă, expoziția proiectelor participante la concursse va deschide pentru public. Aceasta va putea fi vizitată până în data de 5 iunie, între orele 10:00 și 18:00, cu limitarea numărului de persoane aflate concomitent în spațiul închis și cu respectarea ordinului nr. 2.855/830/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii.

Concursul are ca scop găsirea celei mai bune soluții pentru amenajarea terenului și imobilelor din cadrul fostului ansamblu industrial de pe Bulevardul Take Ionescu, aflate în proprietatea Municipalității din Timișoara, astfel încât să devină un centru pentru artă, tehnologie și experiment, care se va numi MultipleXity.

MultipleXity va fi un centru destinat experimentului cultural și tehnologic prin multiple funcțiuni care se vor desfășura în fostele ateliere și depouri de tramvaie de pe strada Take Ionescu 56-58 și integrând și Muzeul Corneliu Miklosi (bd. Take Ionescu 83). Rolul MultipleXity este să faciliteze și încurajeze prin experiment inițiative și proiecte aflate la granița dintre tehnologie și artă. MultipleXity va oferi un spațiu deschis și liber, cu o infrastructură accesibilă pentru proiecte și experiențe inovatoare. Aici se vor produce concepte și produse artistice, tehnologice prin colaborare intensivă.

Procedura de atribuire se face prin concurs de soluții, desfășurat într-o singură fază, ce are ca finalitate atribuirea contractului de proiectare pentru acest obiectiv, concurs deschis pentru participanți din România, țările Uniunii Europene, Spațiul Economic European și Confederația Elvețiană. Concursul de soluții este organizat ca o procedură independentă conform art. 105 lit. a) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, urmând ca ulterior, contractul de servicii de proiectare să fie atribuit concurentului câștigător al concursului, în urma unei proceduri de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare.

Concursul este organizat în conformitate cu Regulamentul de concursuri al Uniunii Internaționale a Arhitecților – UIA, prevederile Recomandărilor Internaționale pentru Concursuri de Arhitectură și Urbanism adoptate în Conferința Generală UNESCO din 1956, revizuită în data de 27 noiembrie 1978, prevederile Ghidului de bune practici în organizarea concursurilor de soluții OAR, publicat în 2018, cu respectarea prevederilor legislației în vigoare privind atribuirea contractelor de achiziție publică.
 
JURIUL CONCURSULUI


Membri titulari Membri supleanți
1. arh.Ana-Maria Zahariade 8. arh. Sorin Ciurariu – reprezentant AC
2. arh.Marius Miclăuș 9. arh. Daniela Calciu
3. arh. Constantin Gorcea  
4. arh. Liviu Zăgan  
5. arh. Ștefan Ghenciulescu  
6. Sorina Jecza – manager cultural  
7. Dan Diaconu – reprezentant AC, viceprimar PMT  


 

PREMIILE ACORDATE

 

Premiul I: contractul de proiectare cu valoarea maximă la nivelul sumei de 2.502.706,95 RON, fără TVA

 

Premiul II: 50.000 RON

 

Premiul III: 35.000 RON

 

 


Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina oficială a concursului: www.oar.archi/ro/concursuri/centrul-pentru-arta-tehnologie-si-experiment-multiplexity
De asemenea, vă invităm să urmăriți, în continuare, pentru anunțuri și știri privind concursul, pagina oficială de Facebook a Ordinului Arhitecților din România:
 
www.facebook.com/OARNational/
sau OAR Concursuri:
www.facebook.com/oar.concursuri/
_____________________________
Contacte de Presă:
 
Iulia CUCU (responsabil comunicare OAR)
e-mail: concursuri@oar.archi
tel: (+4) 0730.092.199
 
Alina PINTILIE
e-mail: alina.pintilie@primariatm.ro
tel: 0256 - 480.47