stema municipiului timisoara
ROMÂNIA
Județul Timiș
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TIMIȘOARA
B-dul C. D. Loga nr. 1, 300030 Timișoara
Tel/fax: +40 256 204886
E-mail: primariatm@primariatm.ro
Internet: www.primariatm.ro
Call-Center: telefon 969, luni-vineri între orele 08-22

A fost semnat un contract de peste 60 de milioane de euro
12.12.2013


Astăzi, 12 decembrie 2013, la sediul Primăriei Municipiului Timișoara a fost semnat contractul de proiectare și execuție a centralei de ardere a deșeurilor combustibile(energetice), în valoare de 66 de milioane de euro, cu TVA, care va fi construită în perimetrul CET Sud. Durata de proiectare și execuție este de 24 de luni, de la data validării contractului care a fost semnat astăzi. Au luat parte la eveniment:primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu, directorul general al Colterm, Petrică Pampu, directorul general al SC INTERNATIONAL RECYCLING ENERGY S(IRE)-Ioan Samuilă, directorul executiv al SC Romelectro SA-Vasile Munteniță, societatea fiind câștigătoare a licitației.
        
Investiția este prima de acest fel din România și vizează arderea deșeurilor și obținerea de energie termică și electrică. Energia termică va fi folosită în sistemul actual de distribuție al orașului, energia electrică rezultată va fi vândută sistemului energetic național, iar banii astfel obținuți vor constitui subvenție la factura de energie termică.
 
Primarul Municipiului Timișoara, Nicolae Robu, a declarat că este un proiect foarte important pentru cetățeni și pentru oraș, pe care și-a dorit mult să îl vadă ajuns în faza de concretizare.
Viitoarea centrală va folosi combustibil ecologic și va asigura 15% din energia termică necesară orașului, totodată reducând costul deproducție al energiei termice, după cum a apreciat directorul general al Colterm. 
 
Direcția Comunicare
 
foto 1
foto 2