Municipiul Timişoara este partener în cadrul proiectul intitulat “Creating a framework and developing contents for tomorrow’s youth centres”(“Crearea unui cadru şi dezvoltarea conţinutului acestuia pentru centrele de tineret de mâine”), care vizează echiparea centrelor şi organizaţiilor de tineret cu noi competenţe, aptitudini şi metode de lucru. Concret, obiectivele proiectului s-au materializat în: o cercetare privind nevoile angajaţilor unui centru de tineret care doreşte să implementeze standardele de calitate (Quality Label for Youth Center) şi metodologia pentru lucrul cu tinerii; un Ghid pentru o corelare eficientă între activităţile din centrele de tineret şi piaţa muncii, precum şi un Compendiu pentru lucrul cu tinerii în domeniul incluziunii şi echităţii sociale în centrele de tineret ale viitorului.

Astfel, a fost realizat în luna noiembrie 2018 de către FITT(Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş), Studiul asupra nevoilor centrelor de tineret şi a lucrătorilor în domeniul tineretului-Study on the needs of youth centres and youth workers. Documentul, editat sub coordonarea Georgetei Ion şi a Aleix Barrera-Corominas, cu aportul partenerilor din proiect, porneşte de la analizarea caracteristicilor centrelor de tineret din Europa, colectează şi procesează răspunsurile tinerilor care vizează aşteptările şi nevoile lor profesionale, iar la final conturează viitoarea activitate de pregătire a celor care lucrează cu tinerii.

Parteneri: Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş-coordonator; Roter Baum Berlin UG – zentrale, Nuorisokeskus Villa Elba; RIS, Raziskovalno izobrazevalno sredidsce Dvorec Radikan, Universitatea Autonomă de Barcelona şi Municipiul Timişoara.  Obiective: dezvoltarea şi testarea unui set de instrumente pentru lucrul cu tinerii (conform Standardului de Calitate al Consiliului European – European Council Quality Label), adaptat nevoilor şi concentrat pe planificarea carierei şi incluziunea tinerilor. Valoarea totală a proiectului este de 175.036 euro.

Proiectul „Creating a framework and developing contents for tomorrow’s youth centres” , nr. 2016-1-RO01-KA205-024305, se finanțează în cadrul programului ERASMUS+ ca proiect strategic în domeniul tineretului/ Key Action 2 – Strategic partnership in the field of: Youth.