Romana English Deutsch
Primaria | Monitorul Primariei | Directia Sociala
Album foto
  Prezentarea orașului
   Istoria Timișoarei
   Însemnele Municipiului Timișoara
   Date geografice
   Date istorice
   Populația Municipiului Timișoara
   Orașe înfrățite și partenere
   Asociații și rețele de orașe europene și internaționale
   Cetățenii de Onoare
   Educație și învățământ

  Informații utile
   Cultură și artă
   Turism
   Mass-media
   Telefoane utile
   Sport
   Transport
   Consulate
   Gastronomie
   Baruri, cluburi, casinouri
   Centre de înfrumusețare
   Shopping

Caută


album foto timisorean
  Pagine web utile
   Coduri poștale
   Statistici timișene
   Telpark

Click pentru a vedea vremea in Timisoara

  » Orașe înfrățite și partenere | Nottingham (Marea Britanie)

NOTTINGHAM

Comitatul Nottinghamshire / Regiunea East Midlands / Marea Britanie
www.nottinghamcity.gov.uk
 
Data înfrățirii:
                                    7 octombrie 2008 – Acord de parteneriat        
                                    29 octombrie 2009 – Înțelegere de cooperare
 
Despre oraș
Populație:                                 318.900 locuitori (2015), respectiv 1.543.000 locuitori în               
                                                zona metropolitană
Suprafață:                                 74,61 km2
Situare geografică:                    În centrul Angliei, la 128 m deasupra nivelului mării
Capitala Regiunii East Midlands
52° 57´ 0œ N
1° 8´ 0œ W

Nottingham altădată

Nottingham este numit „Regina East Midland-ului”, și aceasta nu numai datorită faptului că regii Angliei țineau curte aici, atunci când se duceau la vânătoare în vastele păduri care înconjurau orașul.

Locuitorii din cele mai vechi timpuri trăiau probabil în grote – în nicio parte din Marea Britanie nu există atât de multe urme de adăposturi și galerii subterane. Cea mai celebră peșteră de gresie, „Mortimer’s Hole”, cu un trecut legendar, se află chiar sub castelul Nottingham.

Pentru copiii din Marea Britanie, Nottingham rămâne legat de numele lui Robin Hood. La nord de oraș, în pădurea din Sherwood, care și-a păstrat până astăzi caracterul romantic, își avea sălașul cel mai celebru dintre oamenii certați cu legea. Vestitul haiduc jefuia negustorii care treceau prin pădure, împărțind apoi prada săracilor. Astăzi Robin Hood continuă să trăiască în nenumărate balade, legende, piese de teatru și filme. La fel, funcția de șerif de Nottingham, dușmanul său de moarte de odinioară, continuă să existe.
 
Peștera de gresie


Nottingham în prezent
Situat în centrul Comitatului Nottinghamshire, orașul de pe River Trent, cu splendidele sale parcuri vechi, un amestec de tihnă și trepidația vieții comerciale, și-a păstrat caracterul său cu totul specific. Turiștii vin aici cu plăcere, pentru mărturiile trecutului, peisajul feeric și nenumăratele posibilități de excursii, dar și pentru sociabilitatea unei metropole.
 
Centrul orașului și vechea piață istorică sunt dominate de „Council House”, primăria. Turnul său, care se ridică deasupra fațadei ornate cu coloane, este socotit unul dintre simbolurile Nottinghamului. 


Clădirea Primăriei din Nottingham


Pădurea SherwwodEconomie
Dantela a făcut numele orașului celebru în lumea întreagă, iar Lace Centre, aflat într-una dintre cele mai vechi clădiri ale orașului, stă mărturie. Industria textilă, cu tricotajele sale, este unul dintre cei mai vechi piloni ai economiei locale.Sucursale internaționale ale industriilor de produse farmaceutice, de biciclete și de tutun. Dezvoltare în sectorul servicii și cel administrativ, congrese și turism. Centre comerciale: Broad Marsh Centre și Victoria Centre.

Știință și educație
Campus Universitar
              
Universitatea din Nottingham, Universitatea Trent din Nottingham. Administrația orașului și Universitatea din Nottingham colaborează la crearea Centrul de studii științifice HighfieldsScience Park, menit să promoveze întreprinderi de înaltă performanță.

Cultură

Theatre Royal

și interiorul teatruluiTheatre Royal, Nottingham Playhouse, Nottingham Theatre Club (Lace Market Theatre), Cooperative Arts Theatre

Sport


Nottingham Arena

Două cluburi de fotbal în prima ligă, terenul de cricket Trent Bridge, hipodrom (obstacole și curse) la Colwick Park, centru acvatic național „Holme Pierrepoint”, sala polivalentă Victoria and Portland Leisure Centre, circuit automobilistic Donington Park.

Timp liber

Pe lângă vechea cetate, un alt punct de atracție este Wollaton Hall, considerată de mulți cea mai frumoasă curte seniorială în stil elisabetin din întreaga țară.

Mănăstirea Newstead Abbey


În mânăstirea Newstead Abbey, aflată nu departe de oraș, poetul Lord Byron și-a petrecut aproape două decenii din viața sa. Moara de vânt a lui George Green a fost restaurată. Morarul este considerat astăzi drept unul dintre cele mai însemnate genii matematice ale Marii Britanii, admirat chiar și de Albert Einstein. Cel mai cunoscut fiu al orașului Nottingham a fost însă William Booth, întemeietorul Armatei Salvării.
 
Excursioniștii aflați în căutare de locuri istorice nu vor pierde ocazia să cunoască două dintre cele mai vechi hanuri britanice, „The Salutauin Inn” și „Ye Olde Trip to Jerusalem”, despre care se spune că ar fi găzduit cândva pe cruciați.
De peste 1000 de ani, faimosul „Târg de gâște” atrage în fiecare an în octombrie o mulțime de oameni veniți din împrejurimi și de departe.

Orașul oferă fiecăruia ceva, atât amatorilor de sport cât și celor care preferă plimbările pe malul râului, ori în parcuri și grădini amenajate. Împrejurimile sale pline de farmec fac și ele ca vizitatorii aflați în East Midlands să se simtă foarte încântați. Străzile exclusiv pietonale și existența unei linii gratuite de autobuz transformă hoinăritul prin acest oraș într-o adevărată plăcere.


TransportLegătură la autostrada M1 (200 km până la Londra, 110 până la Leeds, 60 km până la Sheffield). Tren intercity Nottingham – Londra (2 ore de mers). Aeroportul internațional East Midlands (la o distanță de 15 km) și Aeroportul Birmingham (la distanță de 80 km), Aeroportul Tollerton pentru firme și avioane particulare. River Trent este navigabil până la Nottingham.
 

Prima pagină  |  Album foto  |  Hartă site  |  Index site
Powered by EXPERTISSA Timişoara  |  Copyright © Primăria Municipiului Timișoara 2002-2007
 

stema timisoarei

Populație
- 317660 (2002)
- 334115 (1992)
Densitate
2452/kmp
Localizare
45°44'58"N, 21°13'38"E
Distanțe
- 550km București
- 170km Belgrad
- 300km Budapesta
Suprafața
- total: 12.926,83 ha
- agricol:
7902,61 ha
Relief
- câmpie cu variații de max. 2-3m
- canalul artificial Bega
-
centru seismic destul de activ (max 6 pe scara Richter
Numele municipiului
- Zambara (Zurobara)
- Tibiscum (Tibisis)
- Beguey (până la 1212)
- Temesiensis
- Temesvár
- Temeswar (Temeschburg)
- Temesburg
- Timičvár
- Temičvar
- Timișoara
Orașe înfrățite
Faenza ·  Gera ·  Karlsruhe ·  Mulhouse ·  Rueil - Malmaison ·  Szeged ·  Treviso ·  Palermo ·  Novi Sad