Logo Primaria Timisoara

Primăria Municipiului Timișoara

Strategia anticorupție

Raport de monitorizare a implementării Strategiei Naţionale Anticorupţie 2016-2020 la nivelul administraţiei publice locale în anul 2019, elaborat de  Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației

În baza contribuțiilor Primãriei Municipiului Timișoara,  Ministerul Lucrãrilor Publice, Dezvoltãrii și Administrației a elaborat Raportul de monitorizare a implementãrii Strategiei Naționale Anticorupție 2016-2020 la nivelul administrației publice locale în anul 2019.

În raport, Primăria Municipiului Timișoara a fost datã exemplu de bunã practicã în ceea ce privește urmãtoarele domenii:

  1. e-administrație: În document se specificã urmãtoarele: Primaria Municipiului Timișoara este exemplu de bunã practicã pentru cã a implementat sistemul informatic de management al documentelor Dox.Connect – o suitã de aplicaþii cu funcționalitãți de management de documente și fluxuri de lucru (workflow) care asigurã și serviciul de mesagerie electronicã. ”Prin intermediul sistemului informatic s-a asigurat accesul nediscriminatoriu și transparent al angajatilor la documentele elaborate pentru implementarea SNA 2016-2020 la nivel de entitate, la documentele sistemului de management al calitãții și cele ale sistemului de control intern managerial, inclusiv la procedurile în vigoare. De asemenea, prin intermediul sistemului informatic a fost prezentat angajatilor și proiectul Academiei Timisene Anti-Coruptie (ATAC), prin care se urmareste dezvoltarea unui instrument activ de combatere a corupției la nivel local.”
  2. la capitolul instrumente pentru prevenirea corupției, Primãria Municipiului Timisoara este datã ca exemplu de bunã practicã pentru cã a obținut recertificarea Sistemului de management al calitãții SR EN/RO ISO 9001:2015.
  3. la transparențã și comunicare, Primãria Timisoara este data ca exemplu de bunã practicã pentru creșterea gradului de transparențã instituționalã, și al accesului cetãțenilor la informațiile de interes public.