Program
Program Sănătate
Prioritatea
Creșterea eficacității și rezilienței sistemului medical în domenii critice, de importanță strategică cu impact transversal asupra serviciilor medicale și asupra stării de sănătate.
Obiecivul de politică
O Europă mai socială și mai favorabilă incluziunii, prin implementarea pilonului european al drepturilor sociale.
Obiectiv specific
RSO4.5. Asigurarea accesului egal la asistență medicală și asigurarea rezilienței sistemelor de sănătate, inclusiv în ceea ce privește asistența medicală primară, precum și promovarea tranziției de la îngrijirea instituționalizată către îngrijirea în familie sau în comunitate (FEDR).
Solicitant
Spitalul Clinic de Boli lnfecțioase și Penumoftiziologice Victor Babeș Timișoara – Lider de parteneriat.
Partener
U.A.T. Municipiul Timișoara - partener de proiect
Contract de finanțare
Nr. 34196/26.03.2025
Valoarea totală a proiectului
Valoarea totală a proiectului este 4.970.099,90 lei TVA inclus, din care valoarea eligibilă din partea fondurilor (FEDR/FSE+/FC/FTJ) este de 4.224.584,91 lei (TVA inclus), valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național este de 646.112,99 lei (TVA inclus), iar valoarea cofinanțării eligibilă pentru Spitalul Clinic de Boli lnfecțioase și Penumoftiziologice Victor Babeș Timișoara este de 98.147,53 lei (TVA inclus) și valoarea cofinanțării eligibilă pentru Municipiul Timișoara este de 1.254,47 lei (TVA inclus).
Obiectivul general
Obiectivul general al proiectului este reprezentat de asigurarea accesului egal al populației din Regiunea de dezvoltare Vest la servicii medicale de calitate și reziliente și promovarea tranziției de la ingrijirea institutionalizată către ingrijirea în familie/comunitate, prin creșterea calității serviciilor medicale, asigurarea diagnosticului de laborator și a digitalizării activităților laboratorului de microbiologie din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeș Timișoara".
Rezultate
- dotarea laboratorului de microbiologie cu echipamente medicale (echipament biologie molecular, centrifugă, autoclav, analizoare microbiologie automată,etc.);
- implementarea unui sistem informatic integrat de management a activității laboratorului de microbiologie, care va permite programarea online/telefonică și comunicarea rezultatelor serviciilor medicale;
- dezvoltarea și extinderea sistemului informatic integrat de management a activității laboratorului de microbiologie care să permită inclusiv comunicarea datelor medicale utilizând standardul HL7.
Data începerii și finalizării proiectului
27.03.2025 - 26.11.2025