17 April 2024

Primarul Dominic Fritz a semnat contractul pentru proiectarea Centrului de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar, care va prelua 13 tipuri de deșeuri

coverRel

Primăria a achiziționat servicii de elaborare a studiului de fezabilitate (SF) și proiectului tehnic (PT), precum și asigurarea asistenței tehnice pentru înființarea Centrului integrat de colectare separată prin aport voluntar pentru municipiul Timișoara. Centrul va funcționa în Calea Șagului, pe o suprafață de 2,5 hectare. Aici vor fi preluate 13 tipuri de deșeuri de la timișorenii care le vor preda prin aport voluntar:

·         deșeuri periculoase 

·         deșeuri textile

·         deșeuri electrice și electronice mici

·         obiecte de uz casnic mari 

·         hârtie/carton

·         plastic

·         lemn /mobilier

·         sticlă 

·         anvelope

·         metal

·         deșeuri grădină

·         deșeuri construcții diverse 

·         deșeuri construcții moloz

În plus, aici vor mai funcționa:

·         un centru de reutilizare a bunurilor aduse în centru de cetățeni și care pot fi refolosite (de exemplu, piese de mobilier);

·         o platformă cu concasor pentru deșeurile din demolări și construcții;

·         o platformă pentru compostarea deșeurilor vegetale.

Documentația (SF+PT) trebuie finalizată de prestator în termen de 60 de zile lucrătoare. Contractul a fost adjudecat de societatea FIP CONSULTING S.R.L. Valoarea totală a achiziției se ridică la 240.000 lei.

Proiectul „Înființarea Centrului integrat de colectare separată prin aport voluntar destinat aglomerării urbane municipiul Timișoara” este finanțat prin PNRR, Componenta C3 - Managementul Deșeurilor.

Această achiziție este un pas important în procesul de îmbunătățire a infrastructurii de gestionare a deșeurilor din Municipiul Timișoara și reprezintă un angajament al administrației locale în promovarea unui mediu mai curat și durabil în comunitate. 

Serviciul Comunicare

Este utilă această pagină?