22 May 2024

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

coverRel

Primarul Dominic Fritz a decis azi să trimită Corpul de Control al primarului la Spitalul Municipal din Timișoara. Măsura vine ca urmare a declarațiilor apărute în spațiul public făcute de dr. Olimpia Oprea, director al Spitalului Municipal în perioada 2016 - 2020. 

Aceasta a declarat ieri, în timpul unei conferințe de presă alături de fostul primar Nicolae Robu, că, în perioada în care a condus Spitalul Municipal, familia Cârpaci ar fi beneficiat de mai multe analize RMN, în schimbul acordului pentru dezmembrarea terenului din vecinătatea unei secții a spitalului.

„M-am autosesizat în urma declarațiilor publice ale doamnei Oprea care a ocupat poziția de manager al Spitalului și încă este angajată acolo. Este inacceptabil acest troc cu servicii medicale la care oamenii obișnuiți au termene de așteptare de luni de zile. În funcție de ceea ce vom descoperi, voi merge până la capăt și voi sesiza și alte instituții ale statului. Corupția din sănătate e una de cea mai joasă speță, pentru că se joacă direct cu viețile oamenilor. În ceea ce privește deontologia demersului doamnei doctor mă aștept la o reacție din partea Colegiului Medicilor”, a spus primarul Dominic Fritz.

Spitalul Municipal se află în subordinea Municipalității. 

Serviciul Comunicare

Este utilă această pagină?