11 June 2024

Noi tratamentele de dezinsecție aeriană împotriva țânțarilor

coverRel

Primăria Municipiului Timișoara continuă seria tratamentelor de dezinsecție aeriană pentru combaterea ţânţarilor şi larvelor acestora pe domeniul public al orașului. Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 17 – 22 iunie 2024. În funcție de condițiile meteo, tratamentele vor fi efectuate dimineața, între orele 6:00-10:00 şi seara între orele 17:00-21:00.

Stropirile se efectuează pe toată raza orașului Timișoara, și se va insista în zonele parcurilor,  locurilor de joacă,  malurilor Begăi și bălților. Totodată, recomandăm apicultorilor ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv să scoată stupii în afara ariei de stropire.

Precizăm că personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat şi autorizat în conformitate cu  legislaţia în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecţie corespunzător.

Produsele folosite sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii (Cymina Plus, având substanţă activă Cipermetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi). Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor).

Acțiunile de dezinsecție sunt esențiale pentru asigurarea unui mediu sănătos și plăcut pentru toți locuitorii orașului. Facem apel la cetățeni să coopereze și să respecte recomandările pentru a maximiza eficiența acestei campanii. Reamintim că proprietarilor le revine responsabilitatea de a efectua acțiuni de dezinsecție, pe domeniul privat care le aparține, inclusiv în grădini și curți, pentru a asigura combaterea eficientă a țânțarilor.  

Aceasta este deja a treia campanie de dezinsecție împotriva țânțarilor din acest sezon. Primăria Timișoara a organizat în luna mai o acțiune de dezinsecție terestră și aeriană, iar la începutul lunii în curs, a mai avut loc o sesiune de dezinsecție terestră,  pentru rezultate mai bune în combaterea țânțarilor și a altor insecte dăunătoare.

Serviciul Comunicare

Este utilă această pagină?